Sunday, April 1, 2007

WARKAH DARI MUSTAFFA ABDULLAH SMTT 78/79


Assalamualaikum Wm Wbt.,

Sekali lagi tahniah di atas kejayaan mengerakkan penubuhan TiNTA.

Sesungguhnya ramai di kalangan pelajar SMTT amat mengharapkan penubuhan ini, saya di dalam batch 1978/79 pun pernah bercadang tetapi tak ramai yang sanggup dan ada komitmen untuk menggerakkannya.

Untuk itu, saya telah pernah mendaftarkan alamat email ini - alumni_smtt@yahoo.com. bagi tujuan tersebut, tapi tidak terguna. Tetapi dengan adanya akaun email yahoo telah membolehkan......... dengan percumanya.

Kewujudan yahoogroup alumni_smtt (http://groups.yahoo.com/group/alumni_smtt/) dan;
Homepage group di http://www.geocities.com/alumni_smtt.(buat sementara waktu homepage ini saya cilok link saja dari http://alumnismtt.blogsopt.com)(apa yang keluar di http://alumnismtt.blogspot.com akan keluar dalam homepage ini. Tapi di masa akan datang eloknya TiNTA ada kandungan sendiri yang sebetulnya dalam homepage ini.
Memandangkan semuanya telah ada tersedia, tak ada faedahnya kalau saya simpan sahaja. Jadi saya nak tawarkan kepada TiNTA menggunakan kemudahan ~ percuma. Yang perlu cuma saudara semua perlu mendaftarkan akaun email yahoo dan maklumkan kepada saya untuk membolehkan saya menjadikan saudara sebagai moderator untuk group ini. Menggunakan email lain pun boleh 'subscribe' kepada group ini tetapi untuk menjadi moderator dan memanfaatkan kemudahan yang ada nak kena ada akaun email yahoo juga ~ cara mereka berniaga.

Dari pengalaman saya komunikasi melalui/menggunakan yahoogroup lebih berkesan. Semua ahli boleh menerima email dari semua ahli yang menghantar kepada group. Fail-fail dokumen seperti cadangan perlembagaan, borang dan sebagainya boleh diletakkan di dalam homepage group dan semua ahli boleh lihat dan download begitu juga dengan maklumat (database) ahli juga boleh di letakkan di homepage group ini.

Sudi-sudikanlah melawat dan juga menyertai group smtt7879 di http://groups.yahoo.com/group/smtt7879 dan juga homepage di http://www.geocities.com/smtt7879/

Janganlah risau mengenai macamana nak guna yahoogroup dan geocities homepage ini. Insyaallah saya akan bantu sepenuhnya dengan sedapat mungkin sehingga sempurna sepenuhnya. Untuk maklumat bantuan boleh hubungi saya di nombor 62861211 atau 0178808718

Wassalamualaikum Wm. Wbt.


Mustaffa Abdullah SMTT7879