Monday, April 23, 2007

SECEBIS CORETAN DARI SDR. IR IBRAHIM MOHAMAD

assalamualaikum ...rakan2 SMTT,

Walaupun junior di SMTT (80/81), tetapi coretan abe Ji ni terasa sangat kenangan lama di SMTT.

Jasa dan pengorbanan hebat guru2 yg. mendidik kita sehingga kita berada dikedudukan sekarang sangat disanjung.

Tahniah dan tabik kepada rakan2 SMTT 78/79, terutama J/Kuasa penaja TiNTA yg mempertemukan semula guru-guru dan bekas SMTT ...

Teruskan usaha dan kami akan bersama anda.

Salam Hormat. Salam Alumni.

Ir.Ibrahim Mohamad
JPI (Jurutera Perunding Intech )
Perupok, Bachok
irbrahim_04@yahoo.com

CORETAN SAUDARA PRESIDEN

Salam Sejahtera,
Sdra Mustafa, thanks for your email........
Ceritanya begini; minggu lepas (Sabtu 21 April) kami berempat - Fendi Aziz (F5C), Ilu, Stopa dan saya telah sekata untuk bersarapan di Leha Kelfood, dalam banyak hal yang telah diborakkan, kami bersetuju untuk mengajak kawan-kawan lain yang free untuk sama-sama bersarapan pada minggu depan sebagaimana yang dihebahkan oleh sdra. Stopa.
Tujuannya bukan lain hanyalah untuk mengenali lebih ramai group smtt agar kita dapat sambungkan sillatulrahim sesama kita. Maklumlah kita ni di kl, dah tak ada sape lagi, rata-rata yang saya temui perancangan masa depan adalah untuk terus menetap di kl.... jadi apalah salahnya antara kita bekas pelajar smtt ditautkan kembali melalui pertemuan sebegini agar jika ada apa-apa program kekeluargaan dapat sama-sama kita membantu dan merasai, anggaplah kita ni satu keluarga besar (ibarat adik beradik) yang telah kehilangan ibu dan bapa.
Saya percaya antara kita banyak persamaan yang boleh dimanfaatkan lebih-lebih lagi pernah melalui detik persekolahan dalam suasana yang serupa.
Mengenai TiNTA, insyallah kita akan gerakkan dengan gelombang yang sama berlandaskan semangat setiakawan TI, ingat lagi kah kita semangat ...we are TIT, who we are, so we tell them, so we tell them........
kata juang inilah yang membara di dada kita sehinggalah TIT terkenal keseluruh Malaysia...dengan jaguh-jaguh sukan yang dilahirkan, nama-nama seperti Rohana Muji, Zaradah Ismail, Nik Roshni (bola jaring), Rusdi Rahman (hoki), Al Johari, Ibrahim Busu (hoki), Wan Burhanuddin (bolasepak), Abe Jak (bahas).
Dari segi akademik, ingat lagi kah kita nama-nama seperti Syed Abdullah, Roslan M Zain, Chin Teck (Hadiah Tractors). Sematelah lagi dengan keputusan peperiksaan MCE/SPM yang saban hari menjangkau 100% (walaupun 1 & 2 peratus kureng). Semua nama-nama yang disebut masih lagi bersama-sama kite, dan telah menempa kejayaan di bidang masing-masing.
Untuk pengetahuan umum, Sdra Setiausaha - Dr. Hamzah sedang dalam proses menerbitkan satu direktori alumni SMTT, whos-whos ex-TI; usaha yang murni ini dapat kita gabungkan untuk dapat dimanfaat bersama. Oleh itu sila hantarkan biodata masing-masing ke laman web yang telah disediakan (www.alumnismtt.blogspot.com).
Jenguk-jenguklah laman TiNTA untuk mendapat berita terkini. Selalulah kita berhubung dan paparkan segala aktiviti kita melalui TiNTA.
Sekian wasallam......celoteh saya minggu ini.. insyallah jumpe lagi.
Fauzi Awang

BERSARAPAN DI RESTOREN LEHA KELFOOD

Salam Sejahtera,
....bersarapan pagi dengan nasi berlauk, nasi dagang, nasi kerabu dll. di RESTORAN LEHA KELFOOD, Jalan Melati Utama 4, Taman Melati Utama 53100 Kuala Lumpur.
(terletak berhadapan MRR2 di antara persimpangan lebuhraya gombak/karak dan MRR2 Jalan Genting Kelang @Taman Melati)

Bagi pihak Saudara Fauzi (ketua pelajar 1978), Saudara Khairuddin (ILU) dan saya ingin mengajak semua bekas pelajar smtt ~ tak kira lah batch mana yang berkelapangan untuk bersama bersarapan pagi di Restoran Leha Kelfood pada hari Sabtu 28 April 2007 sekitar jam 9.00 pagi.

Majlis yang tidak formal ini diharap dapat menemukan lebih ramai lagi bekas pelajar SMTT dari segenap peringkat yang mungkin, seterusnya dapat mengeratkan silaturrahim yang sediada.

Untuk maklumat lanjut kalau tersesat jalan bolehlah hubungi saya Mustaffa di 017-8808718 atau Khairuddin(ilu) di 012-2083615

Wassalam
Mustaffa Abdullah